5. ACTIVITATE PROFESIONALA:
1971-1972: Fizician, Cursuri Postuniversitare de Fizica Reactorilor Nucleari la Institutul de Fizica Atomica, Bucuresti, Magurele.
1972-1974: Fizician , Sectia de Combustibili Nucleari din Institutul de Tehnologii Nucleare (ITN), Bucuresti-Magurele. Responsabil cu modelarea comportarii la iradiere a combustibilului nuclear. Elaborara unor modele de calcul privind distributia de temperatura in combustibil, tensiuni si deformatii in elementul combustibil nuclear. Implementare modele de cacul pe calculatorul IBM375 – IFA Magurele, calcule pentru proiectarea primelor elemente combustibile nucleare fabricate in tara si ulterior iradiate in Belgia si Germania.
1975: Fizician, Stagiu de specializare la SCK/CEN, Mol, Belgia in domeniul: Comportarea la Iradiere a Combustibilului Nuclear. Stagiul a inclus: activitate de cercetare in colaborare cu Dr. W.Wandermulen si prof. Dr. C.Janssen, efectuarea de teste mecanice pe materiale structurale, studiul efectului iradierii asupra proprietatilor de material, microscopie electronica(TEM, SEM), dezvoltare modele de calcul pentru proiectarea combustibilului nuclear, rezultate experimentale si de calcul incluse partial in Teza de Doctorat.
1976-1979: Cercetator Stiintific, Sectia de Combustibili Nucleari, Institutul de Tehnologii Nucleare, Bucuresti-Magurele. Responsabilitati: Analiza comportarii termo-mecanice a elementului combustibil in reactor. Calcule pentru dezvoltarea proiectului de combustibil nuclear pentru CNE Cernavoda. Elaborare de specificatii pentru testarea la iradiere in reactoarele BR2-Mol, Belgia a primelor elemente combustibile fabricate in tara. Participare in cursul anului 1978 la proiectul INFCE coordonat de AIEA Viena – tema 6 : Comportarea combustibilului nuclear in piscina de stocare a centralei nucleare.
1979: Cercetator Stiintific, Stagiu de lucru la SCK/CEN, Mol, Belgia. Activitate la SCK/CEN, Mol, Belgia pentru analiza si interpretarea testelor post-iradiere pe cele sase elemente combustibile fabricate la Institutul de Tehnologi Nucleare din Bucuresti-Magurele si iradiate in reactorul BR2-Mol, Belgia. Activitate de cercetare, in colaborare cu Dr. J.Van de Velde si Dr. C. Van Loon, privind examinarea in celulele fierbinti a combustibilului iradiat in reactorul BR 2, SCK/CEN Belgia. Elaborare raport stiintific ( raport SCK/CEN -BLG 530, January 1980) privind comportarea la iradiere a celor sase elemente combustibile fabricate in Romania. Calcule de proiectare si elaborare de specificatii pentru testarea la iradiere in reactorul MZFR – Karlsruhe, Germania a patru a elemente combustibile fabricate la INR Pitesti.
1980-1986: Cercetator Stiintific Principal gradul 3 , Institutul de Reactori Nucleari (INR), Pitesti. Activitati privind dezvoltarea codurilor de calcul pentru evaluarea performantelor combustibilului nuclear destinat CNE Cernavoda. Implementarea codurilor GAPCON 2 si GAPCON 3 pe calculatorul CDC-Cy 720 de la IRNE Pitesti. Analize pentru evaluarea si optimizarea proiectului de combustibil nuclear CANDU destinat Centralei Nucleare Cernavoda( colaborare cu A.Pascu si S.Mehedinteanu). Colaborare la elaborarea Programului de testare in reactorul TRIGA-IRNE Pitesti a combustibilului de tip CANDU fabricat la IRNE. Colaborare la realizarea proiectului de combustibil nuclear destinat CNE Cernavoda. Implementarea codului ELESIM pe calculatorul CDC-Cy 720 si utilizarea codului la optimizarea si evaluarea proiectului de combustibil nuclear.
1987-1990: Cercetator Stiintific Principal gradul 3 , INR, Pitesti. Elaborare de specificatii pentru testarea in reactor a materialelor nucleare de structura. Simularea prin calcul si interpretarea experimentelor de iradiere efectuate in reactorul TRIGA-INR Pitesti. Dezvoltare modele si coduri de calcul pentru Analiza Performantelor Combustibilului Nuclear. Colaborare cu dr. D.R. Moscalu la dezvoltarea codului APMESRA- analiza probabilistica a performantelor combustibilului nuclear. Dezvoltarea proiectului de combustibil CANDU avansat. Elaborare de specificatii pentru testarea elementelor combustibile in reactorul TRIGA. Sustinerea Tezei de Doctorat in februarie 1987 cu lucrarea “Evolutia proprietatilor fizice ale elementului combustibil nuclear in timpul iradierii in reactor”.
– Prezentarea unei lucrari la Conferinta Internationala organizata de AIEA-Viena la Centrul Nuclear din Nykoping, Suedia, iunie 1990 ( lista lucrari)
1991-1992: Cercetator Stiintific Principal gradul 2 , ICN- Pitesti. Responsabil la Contractul de Cercetare AIEA Viena, No 6197/RO: Improvement of CANDU Fuel Performance. Colaborare stiintifica pentru dezvoltarea proiectului cu Dr. Pierre Chantoin, Division of Nuclear Fuel Cycle, IAEA Viena.
1992-1993: Cercetator Stiintific Principal, Profesor la Universitate . Conducator de lucrari de diploma la Facultatea de Fizica Universitatea-Bucuresti si la Universitatea Politehnica-Bucuresti. Implementarea codului FEMAXI 5 pe calculatorul CDC-Cy 720 si dezvoltarea codului ROFEM 1B (colaborare cu dr.D.R.Moscalu).
1993-1995, Cercetator Stiintific Principal gradul 1, Sef Laborator 2-Evaluare Performante Combustibil Nuclear, ICN Pitesti.
– Responsabil contract CNE Cernavoda 2103/1993( in colaborare cu AECL si ANSALDO): Raport Final de Securitate pentru Centrala Nucleara Cernavoda (cap. 4.5 Combustibil nuclear). Colaborare cu Dr. Massimo Bonechi de la AECL – Mississauga, Canada.
– Responsabil contract No 7352/CF, coordonat de IAEA VIENA: Fuel Modelling at Extended Burnup (FUMEX). Colaborare cu dr.Moscalu si Prof. K.Lassman de la Institute for Transuranium Elements, Karlsruhe-Germania, Dr. W.Wiesenack de la Institutt for Energiteknikk, Halden-Norvegia, J.A.Turnbull de la Berkley Technology Centre – Berkley, Anglia.
– Expert LLOYD’S REGISTER, England. Evaluare independenta pentru Securitate Combustibil Nuclear AGCR utilizat in UK.
– Responsabil : Proiectul de combustibil avansat SEU43 pentru reactorii de tip CANDU.
– Intalnire de lucru la Centrul Nuclear din Halden, Norvegia, iunie 1993, contract de cercetare No 7352/CF AIEA, VIENA, prezentare raport de stadiu .
– Prezentarea lucrare la Conferinta Internationala de Modelare Combustibil Nuclear organizata de IAEA-Viena in Bowess on Windermere, Anglia, septembrie 1994 (lista lucrari).
– Prezentarea lucrare la Conferinta internationala de Tehnologii Nucleare, Nurnberg, Germania, mai 1995 (lista lucrari).